Nu „trebuie” să citiți nimic

Share Button

lecturaCărțile nu „trebuie” citite doar pentru a fi o persoană „citită” ori pentru că „nu aveți altceva de făcut” sau deoarece alții spun că a fi cult „trebuie” să citești anumite titluri. Cărțile sunt de citit când ai nevoie de ele, când îți sunt utile, ca să te ajute să găsești soluții la probleme, ca să iei un examen cu bine, ca să îți îmbogățești cunoștințele într-un domeniu care te pasionează, ca să te ajute să te relaxezi și să te distanțezi pentru un timp de cotidian, ca să găsești experiențe care să te facă să înțelegi cum e posibil să înfrunți anumite obstacole în viață, ca să îți dezvolți abilități sau ca să îți satisfaci o curiozitate într-un domeniu.

Fiecare carte, revistă, articol, bandă desenată, deci fiecare lectură pe care o alegi e un instrument care să te ajute să faci un pas înainte către cunoașterea de sine și a celorlalți, către dezvoltarea unor abilități personale, către atingerea unor obiective pe care ți le-ai propus. Lectura este o „unealtă” pentru ca fiecare dintre noi să-și satisfacă nevoi, să obțină abilități sau cunoștințe, să-și împlinească dorințe. Dacă atunci când ați închis o carte nu simțiți că s-a schimbat ceva semnificativ în viața voastră, alegerea nu a fost cea potrivită.

Dar cum facem alegerea corectă, cum identificăm dintre milioanele de oferte și posibilități de lectură acele texte care să ne ajute cu adevărat? Cel care folosește corect și personalizat resursele la care are acces, acela are mai multe șanse să reușească în ceea ce și-a propus să realizeze. Aici intervine biblioterapeutul.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *