Ce înseamnă… succes?

Share Button

Editura ACT și Politon sponsorizează un nou concurs pe Stroke.ro. Puteți câștiga, de această dată, trei cărți:

 1. Hectare de diamante, de Russell H. Conwell
 2. Ușa secretă către succes, de Florence Scovel Shinn
 3. Tu conduci afacerea, n-o lăsa pe ea să te conducă, de Clay Mathile

P1330591 copy

Fie că le doriți pentru voi, fie că doriți să le oferiți în dar altcuiva, aștept până miercuri, 29 aprilie 2015, ora 22.00, să ne spuneți, printr-un comentariu pe blog, ce înseamnă pentru voi… „a avea succes”?

Fiecare post trebuie să conțină e-mailul de contact.

Voi anunța câștigătorul joi, 30 aprilie 2015, în acest post pe blog și pe pagina de Facebook a blogului – „Biblioterapie”.

Vă mulțumesc pentru răspunsurile inspirate și sincere! De această dată, voi oferi cărțile lui Yuki. O voi contacta prin e-mail pentru detalii.

Share Button

16 comments

 1. O imagine de sine sanatoasa si modestia sunt factori importanti in obtinerea succesului, din perspectiva mea.

 2. A avea succes înseamnă să reuşeşti să ajungi acolo unde îţi propui să ajungi. Tu eşti singura persoană care are dreptul să definească succesul în ceea ce te priveşte şi care are dreptul să impună standarde şi să stabilească obiective în acest sens.

 3. După părerea mea succesul este ceva ce primeşti după multă muncă. Succesul este aşa cum ți-l faci şi cum îl păstrezi.

 4. Aș zice că succesul, privit la modul general, este un indicator al capacității noastre de a lua cele mai bune alegeri în ceea ce privește tot ceea ce reușim să atragem asupra noastră de-a lungul vieții: persoanele de lângă noi, întâmplările din viețile noastre, et cetera.

  Deseori, noțiunea de „succes” este confundată cu norocul, iar această confuzie este — zic eu — consecința unei subevaluări a sinelui și cauza unor ulterioare înfrângeri. Astfel, succesul devine un termen în determinarea căruia intră nu numai competențele noastre, ci și percepția pe care o avem despre noi și aptitudinile noastre. Problema principală este că această autodenigrare reușește să sufoce șansele noastre, transformându-ne în victime ale propriilor noastre alegeri.

  Expresia „a avea succes” este una greu de definit, căci ea capătă o semnificație distinctă pentru fiecare persoană datorită diferențelor dintre noi, diferențe ce se manifestă în primul rând în materie de obiective și percepții; succesul meu poate părea lipsit de valoare pentru oricine altcineva, însă pentru mine poate fi începutul unui lung șir de mari realizări proiectate în viitor. În orice situație, însă, „a avea succes” este rezultatul unei munci asidue, derivată din voință și pasiune.

 5. Dupa parerea mea, succes inseamna sa te descurci bine si sa ai note mari la scoala. E-mail de contact:mircea.pavalache@yahoo.com

 6. Tinand seama de varsta mea, succesul il va reprezenta momentul cand voi simti ca am reusit sa-mi fac parintii mandri.

 7. Pentru mine a avea succes inseamna sa indeplinesc ceea ce mi-am propus, deoarece nimic nu se simte mai bine decat sa te afli in fata faptului implinit.

 8. Termenul de ,,succes” este uşor abstract pentru fiecare dintre noi. Consider că fiecare are propia valoare şi definiţie a sa, fiecare are anumite principii ce-i valorifică calitatea de om şi de fiinţă raţională.
  Pentru mine ,,succes” mă duce cu gândul iniţial la succesul pe plan profesional, dar ca fiinţă umană tind foarte mult spre ideea de a fi ,,fericită”; aşa că să spun că succesul reprezintă viaţă profesională perfectă… ar fi ipocrit din partea mea. Cred că ,,succes” reprezintă echilibrul dintre trup, suflet, spirit şi minte: cele patru părţi ce ne duc spre perfecţiunea văzută doar în zeităţi.
  Cel puţin, pentru mine asta înseamnă succesul…echilibru!

  Adresa de email: redpanda_toxic@yahoo.ro
  Mulţumim de oportunitatea de a participa la un asemenea concurs!

 9. Pot spune ca succesul inseamna indeplinirea scopurilor propuse, dar as minti, deoarece poti avea succes fara a-ti propune anumite scopuri.succesul este un tel pe care l-am inventat pentru a avea la ce sa aspiram .

 10. Succes- atunci cand ai realizat ce ti-ai propus ,esti multumit si implinit iar societatea te apreciaza ,se bucura cu tine de realizare iar aceasta realizare ajuta la progresul societatii, la respectul natiuni careia-i aparti.

 11. Succesul este o stare, reflectata in interior si la exterior. Succesul inseamna cunoasterea calitatilor personale si increderea in acestea si este direct proportional cu munca depusa si pasiunea pentru atingerea lui. Succesul poate fi in mainile oricarei persoane, daca este dorit, cautat si urmarit consecvent, daca oportunitatile oferite sunt valorificate indiferent de obstacole. Superficialitatea ii este inamica, la fel neincrederea sau speranta dobandirii lui doar prin noroc. Cei ce il obtin sunt cei ce nu cred intr-o usa inchisa, iar daca nu o pot deschide din prima incercare nu se dau batuti , vin si a doua oara, mai pregatiti si cu cheia la ei. Sunt cei ce vad in fiecare zi o noua sansa, cei ce stiu sa aprecieze fiecare reusita, oricat de mica, transformand-o intr-o treapta spre varf. Un varf privit cu ochii larg deschisi, cu mintea antrenata si cu sinceritate.
  Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iubesti ceea ce faci, vei avea negresit succes. 🙂

 12. A avea succes… Este o noțiune atât de abstractă și, în același timp, atât de vastă încât definirea sa este imposibilă. De altfel, nu îmi imaginez succesul ca fiind un item singular ci, mai degrabă, ca pe un adevărat organism viu – un organism ce ia naștere în urma tuturor dorințelor și strădaniilor noastre în vederea îndeplinirii acestora; un organism primordial, dar mereu altul pentru fiecare dintre noi.

  Sunt atât de numeroase elementele care compun succesul, în ansamblul său… Pentru anumite persoane, a avea succes înseamnă a ocupa poziții cât mai înalte în societate, a obține câștiguri cât mai mari, a-și manifesta influența în rândul a cât mai mulți oameni, în timp ce pentru alte persoane a ava succes se reduce la chestiuni care, pentru majoritatea persoanelor, par de ordin minor. Și, totuși, sensul se pierde, odată cu lipsa capacității noastre de a mai simți frumosul.

  Pentru toți oamenii, a avea succes ar trebui să însemne, înainte de orice, a avea o viață frumoasă. Pentru oricine, succesul ar trebui să fie compus din momente cu adevărat valoroase: succesul ar trebui să însemne o iubire împărtășită, un zâmbet adus pe buzele celor dragi, un răsărit de soare, o revedere sau, poate, o nouă întâlnire. Pentru toți, succesul ar trebui să însemne fiecare zi pe care o trăim.

 13. A avea success inseamna a avea o viata frumoasa , linistita sufleteste , cu multa bucurie pt tot ce ma inconjoara !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *