Între fantezie și realitate – personaje preferate

Share Button

Vă ofer în dar patru cărți:

  1. Maestrul și Margareta, de Mihail Bulgakov
  2. Portretul lui Dorian Gray, de Oscar Wilde
  3. America, de Franz Kafka
  4. Millennium, Stieg și eu, de Eva Gabrielsson

P1380604 copy

Fie că le doriți pentru voi, fie că doriți să le oferiți în dar altcuiva, aștept până joi, 17 decembrie 2015, ora 10.00 AM, să ne spuneți, printr-un comentariu pe blog, care este personajul vostru preferat dintr-o carte de ficțiune.

Fiecare post trebuie să conțină e-mailul de contact.

Voi anunța câștigătorul joi, 17 decembrie 2015, în acest post pe blog și pe pagina de Facebook a blogului – „Biblioterapie”.

Vă mulțumesc pentru participarea la concurs! De această dată, voi oferi cărțile Corneliei Popa. O voi contacta prin e-mail pentru detalii.

Share Button

18 comments

  1. Bastian din ”Povestea fără sfârșit” de M.Ende…pentru că fiecare cititor dă viață carții atunci când o citește cu sufletul.

  2. dupa atatea carti citite, personajul meu preferat ramane Rodion Romanovici Raskolnikov – Crima si pedeapsa.

  3. E greu să aleg un personaj din cărțile lui Musso, fiecare e bine conturat și are o poveste ce-ți ține sufletul la gură până la ultima pagină încât ai mai vrea un volum. Am să-l aleg totuși pe Elliott, personajul principal din „Vei fi acolo?”, carte ce m-a făcut să cumpăr toate cărțile lui Musso traduse în română. 🙂

  4. Micul Print,care prin simplitatea,tineretea si inocenta lui a stiut sa emotioneze asa cum poate nimeni nu a mai facut-o. Antoine de Saint-Exupéry a impresionat si a lasat urme in sufletul catorva generatii.Un lung dialog intre un adult si un copil prin care autorul ne face sa inversam felul in care privim lucrurile si persoanele si deasemenea ne arata principalele defecte ale speciei umane.Superb!

  5. Cartea mea preferata e Parioush Saniee din cartea „Cel care ma asteapta”, pentru ca ea reprezinta exemplu adevarat de femeie puternica ce incearca sa lupte pentru familie si cei dragi, isi jerfeste dragostea deoarece copii ei nu accepta casatoria cu persoana iubita

  6. Dintre toate personajele pe care le-am întâlnit în cărțile de ficțiune, preferatul meu este Guy Montag, protagonistul romanului „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury. Pe tot parcursul cărții se poate observa o evoluție a personajului, o trezire la realitate. Până atunci un pompier oarecare, al cărui rol era să incendieze cărțile, devenite „ilegale”, Guy Montag începe să își pună întrebări asupra profesiei sale și asupra întregii societăți; ba mai mult, simte că viața pe care a dus-o până atunci a fost una dictată, în întregime, din exterior, în care el a fost un simplu pion. Guy este, de fapt, un personaj care încearcă să își definească propria-i viață; este un personaj aflat într-o căutare a umanității. În cele din urmă, pentru toate demersurile lui, unica soluție pare a se regăsi în cărți; de aici, Guy Montag devine un adevărat erou, un „salvator” într-o societate delirantă.

Comments are closed.