Lectura ca terapie

Share Button

Iată că a venit momentul să ies în lume! Obișnuită mai ales cu postura de ascultător și scriitor, mai rar m-am confruntat cu postura de vorbitor în public. Dar, mi-am luat inima în dinți, și am decis să accept invitația editurii Herald de a participa la evenimentul de marți, 29 septembrie, cu tema „Lectura ca terapie”, eveniment care își propune să aducă în discuție beneficiile pe care cititul le poate aduce în viața fiecăruia dintre noi. Voi fi acolo să susțin că lectura este, într-adevăr, un instrument de evoluție personală și de introspecție și, mai ales, să vorbesc despre o temă care mă preocupă – cum facem să selectăm cărțile „potrivite” pentru noi? Pe baricade au fost invitați jurnalistul și scriitorul Tudor Călin Zarojanu, PR managerul de la Hyperliteratura.ro Alexandra-Georgiana Andrei și scriitoarea și jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu.

12002874_881400185271542_876163859329623531_n

Marţi, 29 septembrie 2015, între orele 18.00-20.00, sunteți, deci, invitați de editura Herald să redescoperiţi frumuseţea cărţilor la Ceainăria Cărtureşti Verona din București. Într-o lume agitată, în care informaţiile circulă foarte rapid şi în care suntem înconjuraţi de tot mai multe ecrane, vom antrena un dialog despre modul în care poate lectura să constituie un mod eficient de îmbunătăţire a vieţii cotidiene şi, totodată, de îmbogăţire a minţii şi a sufletului.

Invitații vor pune în discuție toate motivele pentru care lectura constituie o bună practică de dezvoltare și, totodată, cei prezenți vor avea ocazia să împărtăşească din experienţă cum anume se poate folosi lectura pentru bunăstarea proprie.

Evenimentul „Lectura ca terapie” face parte din campania „Te așteptăm în librărie!” (1 august-1 noiembrie 2015), care se află la cea de-a VII-a ediţie şi își propune să creeze un context cultural prietenos pentru a redescoperi cititul și mersul în librărie ca metodă alternativă de îmbunătățire a vieții cotidiene. Anul acesta, campania este animată de sloganul „Citește sănătos! Terapie prin lectură intensivă”, prin care Editura Herald și-a propus să sublinieze beneficiile lecturii pentru publicul larg.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *