Tu ești soluția!

Share Button

O carte de dezvoltare personală scrisă într-o manieră originală – un dialog-poveste între copii și animale, plante etc. – devine un cadru interesant de a prezenta o perspectivă inedită asupra problemelor cu care se confruntă oamenii în timpul vieții și care ar fi metodele de a înfrunta toate aceste obstacole cu capul sus, senini și fericiți.

„Putem modifica poveștile pe care ni le spunem nouă înșine și altora și, prin aceasta, să luminăm întreaga omenire.”

Mark Victor Hansen, autorul seriei „Supă de pui pentru suflet”, și Bill Froehlich, producătorul seriilor de televiziune „La limita imposibilului”, și-au pus mintea la treabă pentru a construi o fabulă despre aventura umană a vieții în cartea „Tu ești soluția. O aventură AO”, carte publicată de editura ACT și Politon.

Iar soluția lor este… fiecare cititor în parte, pentru că în fiecare dintre aceștia se găsesc resurse spirituale unice și utile care să-i ajute să reușească ce-și propun, ce visează, ce doresc, ce au nevoie. Numai că ne îndepărtăm de noi înșine, încă din copilărie pierdem conexiunea cu cine suntem cu adevărat, sub influențele binevoitoare în general, dar limitatoare, ale celor din jur.

P1340197
„Tu ești soluția. O aventură AO” (2010), de Mark Victor Hansen și Bill Froehlich (SUA) /// Punctaj personal ***/// Editura ACT și Politon (2015) /// Traducere: Andrii Vlad Popa

Scopul principal al autorilor este să țeasă o poveste care să ne permită reconectarea cu noi înșine, să ne aducă alături de noi, să dialogăm cu noi înșine, să rupem lanțurile care au produs o sciziune în interiorul nostru și să lăsăm energiile psihice și fizice să ne conducă firesc spre țelurile noastre unice.

Cu fiecare aventură, copiii Brian și Ashley întâlnesc obstacole care sunt metafore pentru problemele cu care ne confruntăm zi de zi.

  • Cum învingem frica? Cum facem să avem curaj să fim noi înșine? Ce ne trage în jos? Ce ne ține prizonieri?
  • Cum să ne folosim imaginația pentru a face schimbări în viața noastră? Autorii ne aduc aminte ce spunea Albert Einstein:

„Logica te va duce din punctul A în punctul B. Imaginația te va duce oriunde.”

  • Suntem conștienți de faptul că schimbându-ne pe noi înșine devenim capabili să schimbăm lumea?

„Tu ești imaginația ta, exteriorizată. Viața și stilul tău de viață sunt rezultatul gândirii tale. Îți poți schimba gândirea și îți poți schimba viața, stilul de viață și viitorul.”

Trebuie doar să fim deschiși la minte și la suflet, să fim buni, să ne ascultăm intuiția, să fim curioși, să fim exploratori ai sufletelor și să vedem mai întâi bogăția sufletească pentru că doar ea naște bogăție adevărată și în plan material.

Ca să închei în spiritul cărții – puneți-vă Ochelarii fără Frică, treceți de Copacul Îndoielii, ajungeți conștienți la Stânca Riscului și alegeți-vă drumul privind prin Ochelarii subacvatici fără de Îndoială. Cine e sau ce e acel AO din titlul cărții vă las să descoperiți citind „Tu ești soluția”!

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *