Cartea, bibelou de porțelan

Share Button

oldDesigur, cartea poate fi considerată și obiect de artă. Poți cumpăra cărți doar pentru a-ți decora biblioteca. Poți fi încântat de o copertă bine realizată sau de o supracopertă 3D și cumperi cartea, fără a dori să o citești.

Dar, dacă citești, cartea devine un instrument de folosit. Se uzează. E normal. Trebuie să se întâmple asta. În cărțile citite trebuie să găsim pasaje subliniate, idei scrise pe marginea paginilor, foi îndoite. Acele volume sunt cele care servesc cititorului, care îl supun unor experiențe de gândire și simțire. Aceste experiențe conduc la schimbări, îi oferă cititorului alte perspective asupra realității și metode de a învăța, de a evolua sau de a se autoajuta.

Cărțile care după ce au fost citite arată la fel de bine ca și înainte de a fi citite sunt rar cărți care au dus la schimbări semnificative în mintea și sufletul cititorului.

  • Ce rol are cartea pentru tine? De bibelou sau de erou în lupta de descoperire de sine și a lumii? Ca orice erou, cartea se sacrifică pentru scopurile celor în al căror serviciu este.

 

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *