Paginile scrise de Dimineață

Share Button

writeJulia Cameron, în cartea „Cum să cultivi creativitatea copiilor”, propune adulților să scrie de mână dimineața trei pagini în care să aștearnă toate gândurile, sentimentele, ideile, temerile, bucuriile, nelămuririle, nemulțumirile din acel moment.

Aceste Pagini le scrieți doar pentru voi, nu sunt menite să fie citite de alții. Scopul lor terapeutic este de a vă ajuta să vă clarificați dorințele, emoțiile și modurile în care vreți să acționați.

 

„Simplul gest de a ne mișca mâna pe hârtie ne pune în contact cu sinele nostru autentic. Este important să scriem de mână. Cei mai mulți dintre noi scriu mai repede pe computer. Însă mai repede nu înseamnă mai bine. În acest caz, viteza ne este dușman.

Imaginați-vă că sunteți la volanul mașinii, gonind cu 120 de kilometri la oră. „Ah! Oare pe acolo ar fi trebuit să ies de pe autostradă? Oare aceea o fi fost o benzinărie? Acela o fi fost un magazinaș?” Cam așa v-ați simți dacă v-ați scrie Paginile de Dimineață pe computer.

Acum, imaginați-vă că mergeți cu o viteză mai redusă, să zicem cu 88 de kilometri la oră: „Uite o benzinărie” și „Pe aici trebuie să ies de pe autostradă – uite și un magazinaș.” Cu alte cuvinte, Paginile de Dimineață îți permit să te localizezi exact în peisajul vieții tale.

…Paginile de Dimineață sunt o formă de meditație care li se potrivește excelent occidentalilor hiperactivi.”

Paginile scrise de mână dimineața au ca obiectiv să vă ajute să intrați în contact cu Sinele vostru autentic. Vă trebuie doar 10-15 minute. Încercați două-trei zile și nu veți mai renunța la ele. Asta deoarece beneficiile le veți sesiza imediat și, în plus, veți constata că ele nu vă răpesc timp și energie, din contră, vă vor oferi timp și energie.

Este ca și cum ați trimite o telegramă acelei părți din Univers care se ascunde în voi înșivă. Nu le păstrați și nu le dați altora să le citească. Aruncați-le. Ele există în voi. Acesta este doar un exercițiu de conștientizare.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *