Miezul vieții este dragostea. Să faci mereu ceea ce iubești și doar ceea ce iubești să faci! ne îndeamnă Ray Bradbury. Te duci la bibliotecă pentru a te descoperi pe tine, pentru a te întâlni cu mii de persoane care au scris cărți, iar când deschizi o carte e ca și când îți pui în față o oglindă în care te găsești pe tine, însă te cheamă altfel (ca pe autorul cărții respective) și pornești într-o aventură care îți va conduce pașii spre cunoașterea de sine! Biblioteca e locul unde călătoriile în timp sunt posibile.
Ray Bradbury povestește în videoul de mai jos când a învățat să citească, ce cărți, ce autori și ce filme l-au marcat în copilărie și adolescență și cum s-a descoperit pe sine în această fascinantă călătorie. Cartea lui favorită a fost „Poveste de Crăciun” a lui Charles Dickens.
Cum a devenit scriitor? La 12 ani a descoperit că e „viu” și și-a dorit să rămână așa pentru totdeauna. De atunci, a scris în fiecare zi. Nu este scrisul o modalitate de a trăi pentru totdeauna?
Cum scria? „Las personajele să vină la mine, le ascult povestea cu atenție și apoi scriu despre ele.” Așa s-au născut cărțile lui Ray Bradbury.
„Nu trebuie să arzi cărțile pentru a distruge o cultură. E suficient ca oamenii să înceteze să le citească.” (Ray Bradbury)
A sunat la departamentul de pompieri pentru a afla la ce temperatură ia foc hârtia. Și așa a denumit romanul pentru care a devenit faimos în toată lumea – „Fahrenheit 451”.
Puteți urmări în videoul de mai jos un interviu emoționant cu scriitorul Ray Bradbury.