Să faci mereu ceea ce iubești!

Share Button

Miezul vieții este dragostea. Să faci mereu ceea ce iubești și doar ceea ce iubești să faci! ne îndeamnă Ray Bradbury. Te duci la bibliotecă pentru a te descoperi pe tine, pentru a te întâlni cu mii de persoane care au scris cărți, iar când deschizi o carte e ca și când îți pui în față o oglindă în care te găsești pe tine, însă te cheamă altfel (ca pe autorul cărții respective) și pornești într-o aventură care îți va conduce pașii spre cunoașterea de sine! Biblioteca e locul unde călătoriile în timp sunt posibile.

26038Ray Bradbury povestește în videoul de mai jos când a învățat să citească, ce cărți, ce autori și ce filme l-au marcat în copilărie și adolescență și cum s-a descoperit pe sine în această fascinantă călătorie. Cartea lui favorită a fost „Poveste de Crăciun” a lui Charles Dickens.

Cum a devenit scriitor? La 12 ani a descoperit că e „viu” și și-a dorit să rămână așa pentru totdeauna. De atunci, a scris în fiecare zi. Nu este scrisul o modalitate de a trăi pentru totdeauna?

Cum scria? „Las personajele să vină la mine, le ascult povestea cu atenție și apoi scriu despre ele.” Așa s-au născut cărțile lui Ray Bradbury.

„Nu trebuie să arzi cărțile pentru a distruge o cultură. E suficient ca oamenii să înceteze să le citească.” (Ray Bradbury)

A sunat la departamentul de pompieri pentru a afla la ce temperatură ia foc hârtia. Și așa a denumit romanul pentru care a devenit faimos în toată lumea  – „Fahrenheit 451”.

Puteți urmări în videoul de mai jos un interviu emoționant cu scriitorul Ray Bradbury.

Share Button