Am încercat mult timp să descopăr care-i misiunea mea pe-aici pe Terra. Am aflat că orice-ai face e bine să fie o activitate pe care atunci când o desfășori timpul nu mai e o variabilă de care să ții cont. Dispare. Și alte nevoi trec în plan secundar. Chiar și cele bazale, cum ar fi nevoia de a mânca.
Apoi a trebuit să accept că sunt o fire căreia nu-i place monotonia. Am un spirit detectivistic. Curiozitatea pentru sufletul și comportamentul uman a venit natural. De aceea, a fost ușor să aleg Psihologia ca domeniu de studiu. Jurnalismul a fost o altă metodă de a cunoaște lumea. Dar și pe mine însămi. Încă de la 14 ani am lucrat ca voluntar și apoi colaborator plătit la multe publicații. Cu mici pauze, mereu am lucrat ca jurnalist, redactor, traducător, editor chiar și după ce activitatea principală a fost în domeniul psihologiei. Sunt specialist în psihologie clinică, cu drept de liberă practică. Am ales să mă concentrez pe aplicarea cunoștințelor mele în domeniul editorial după aproape un deceniu de practică psihologică. Am învățat temeinic ce înseamnă să creezi o carte de la zero, să o traduci, să o redactezi, să o tipărești etc. Trăiesc un entuziasm minunat când o carte la care am lucrat vede lumina tiparului, dar acest entuziasm este prezent din primul moment în care lucrez la un volum. Lucrul în sine la producerea unei cărți mi se pare fascinant și este mereu plin de neprevăzut, deși nu pare așa la prima vedere. Este de multe ori o adevărată muncă de detectiv, indiferent dacă traduci, dacă redactezi sau dacă structurezi din piese disparate o carte.
Aici, pe blog, vreau să aduc împreună cunoștințele despre dezvoltarea personală a unui om și pasiunea pentru citit/scris.
Sunt prezentă online ca să vă împărtășesc experiențele mele cu cărțile și cu oamenii care le scriu sau care lucrează la ele. Nu știu cât de mult timp voi putea acorda acestei activități, dar nu voi renunța la ea. Dacă vă pot ajuta cu vreo recomandare sau dacă doriți să colaborăm în vreun fel, nu ezitați să mă contactați pe adresa de e-mail: cristina.dragulin@stroke.ro.
Blogul stroke.ro este primul pas pentru a promova biblioterapia și a face cunoscute tuturor beneficiile aplicării tehnicilor ei atât în viața de zi cu zi, cât și în consiliere și terapie.
Textele de pe acest site îmi aparțin (desigur, cu excepția citatelor, precizate în ele ca atare) și pentru a prelua vreo parte din ele, vă rog să mă contactați. Preluarea lor se poate face doar cu acordul meu scris, cu precizarea sursei.
Vă invit să citiţi două interviuri despre biblioterapie, acordate pentru mananc-inteligent.ro şi pentru bookaholic.ro.
Vă mulțumesc pentru susținere și încredere!
Cristina Drăgulin