Incursiune în istorie

Share Button

Vă ofer în dar un exemplar din cartea „Omul fără chip. Incredibila ascensiune a lui Putin”, de Masha Gessen. În plus, câștigătorul va primi în dar, la alegerea lui, una dintre cărțile:

  1. „Carlo Rosselli. Eretic socialist și exilat antifascist”, de Stanislao G. Pugliese
  2. „Prigoană și rezistență în istoria evreilor din România (1940-1944). Studii”, de Lya Benjamin

P1310965 copy

Ei bine, fie că le doriți pentru voi, fie că doriți să le oferiți în dar altcuiva, aștept până joi, 26 februarie 2015, ora 22.00, să ne povestiți, printr-un comentariu pe blog, ce personaj istoric vă este… antipatic.

Fiecare post trebuie să conțină e-mailul de contact.

Evident, după o evaluare subiectivă a răspunsurilor, voi anunța câștigătorul vineri, 27 februarie 2015, în acest post pe blog și pe pagina de Facebook a blogului – „Biblioterapie”.

Vă mulțumesc pentru participarea la concurs! De această dată, voi oferi cărțile Alinei B. O voi contacta prin e-mail pentru detalii.

Share Button

5 comments

  1. Mi-e antipatic Hitler. Nu pentru ca as apara evreii si tiganii,dar pentru ca niciun om nu ar trebui sa se poarte asa,sa decida soarta si implicit sentinta la moarte a altor oameni. Avem toti drepturi, suntem oameni, ceea ce presupune ca gandim rational si ca simtim mila, fiecare ar trebui sa aiba dreptul la viata.

  2. Kim Jong-un. Imi e antipatic pentru modul lui de gandire prosteasca. „They got money for wars but can’t feed the poor”

  3. Ce personaj din istorie imi este antipatic?!Nu se pun conditii sa fie din istoria nationala sau universala, ma bucur ca spuneti doar antipatic si nu un adjectiv mai grav, este bine sa incercam sa anihilam, sa neutralizam sentimentele negative pentru ca ele atrag dupa sine energii negative care ne fac tot noua rau.Cel mai antipatic personaj din istorie imi este Stalin, sunt anticomunista, mostenire de familie, dar din toata pleiada de comunsiti care si-au pus amprenta pe tot ceea ce a suferit omenirea in tarile comuniste Stalin mi se pare cel mai malefic.In general in comunism a foast promovata rautatea, incultura, imoralitatea si fariseismul, una se spunea si cu totul alceva se intampla in tarile comuniste dar Stalin mi se pare chintesenta rautatii comuniste, chintesenta inculturii comuniste si geniul raului care a facut cel mai mult rau nu doar in URSS ci si in toate tarile care au fost lasate de Churchill si de americani pe mana lui si a comunistilor.Milioanele de oameni care au murit in Siberia si care spre deosebire de cei gazati de Hitler nu au fost niciodata „contabilizati”.Bunicul meu matern doar pentru vina de a fi cetatean roman etnic german a fost dus fortat, desi s-a spus „voluntar” in Siberia dupa incheierea razboiului, bunicul s-a intors dar multi, foarte multi nu au mai revenit niciodata, cei care au reusit sa se intoarca doar Bunul Dumnezeu stie cu cat le-a fost scurtata viata de toate suferintele pe care le-au indurat acolo.Pentru tot raul pe care l-a facut si inca continua sa-l faca mostenirea sa Stalin mi se pare cel mai antipatic personaj din istorie.

  4. As putea cu usurinta enumera aici toti comunistii de seama (Stalin, Gheorgiu-Dej, Ceausescu etc), dar principalul rau eu cred ca este Karl Marx, deoarece de la el a inceput totul. Cei enumerati in paranteza au fost oameni cu nu prea multa carte si stiinta, dar domnul Marx care era filozof, istoric, economist, sociolog și jurnalist a cam incurcat filosofia cu politica si a pus bazele unui mare rau.

  5. Mi-e antipatica o gama larga de personaje istorice, dar, dintre multe de aceeasi teapa, o sa-l numesc pe Kurt Heissmeyer. Acest doctor nazist, de un egoism patologic, erijandu-se intr-un mare savant, a folosit 20 de copii din lagarul de concentrare de la Neuengamme, drept cobai intr-un experiment menit sa-i aduca „faima mondiala”. Mai exact, amagind acele suflete pure, pentru care foamea si moartea devenisera ceva obisnuit, cu hrana aproape indestulatoare si o baraca incalzita, li s-au aplicat bacili de tuberculoza vii, contagiosi, meniti, in mintea bolnava a autorului acestei crime, sa vindece sau sa amelioreze boala la plamani… Evident ca experimentul nu a avut alt rezultat decat moartea acelor copii nevinovati, care au fost spanzurati intr-un beci, dupa ce ajunsesera intr-o stare deplorabila. Pentru doctor, cum spunea el insusi, nu exista nicio deosebire intre animalele de experienta si evrei. Dezaprob crimele impotriva umanitatii in general, dar cele comise impotriva copiilor sunt cu atat mai condamnabile. De aceea, „antipatie” este un cuvant prea bland pentru a descrie ce simt cand aud de acest doctor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *