Tur ciclist pentru promovarea lecturii

Share Button

Curtea Veche Publishing a inițiat cu un an în urmă programul național de lectură „Cărțile copilăriei” prin Asociația Curtea Veche, proiect susținut de membrii Familiei Regale a României.

Asociația organizează un tur ciclist, programat în luna aprilie a anului 2015, în cadrul căruia comunitățile locale (copii, părinți, membri ai cluburilor de ciclism etc.) vor merge pe bicicletă alături de ASR Principele Nicolae al României în peste 13 județe din ţară, din Sighetu Marmației și până în Constanța. Scopul este de a strânge fonduri destinate promovării lecturii în rândul copiilor din mediile defavorizate din România.

cropped-Antet-cifru-regal-si-logo-CVP-2
@Asociatia Curtea Veche

UPDATE: Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” se va desfășura în perioada 23 aprilie-3 mai 2015.

Alătură-te campaniei noastre, participă gratuit la evenimentele care vor avea loc în orașul tău, donează pentru a oferi cărți celor care nu au acces ușor la lectură sau licitează pentru un loc în plutonul turului ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă”! (asociatiacurteaveche.ro)

header-site-tur-ciclist1

Gândit pe o durată de 5 ani, programul național de lectură „Cărțile copilăriei” este bazat pe colecţia „Cărțile copilăriei” a editurii Curtea Veche Publishing  – repovestiri ale marilor opere literare adaptate cu ajutorul psihopedagogilor nivelului de înțelegere al copiilor cu vârste între 8 și 14 ani – şi cuprinde multiple direcții de acțiune, dintre care:

1. În librării – Ateliere de lectură „Clasicii repovestiți” coordonate de actori profesionişti precum: Smaranda Nicolau, Ioana Ginghină, Gabriel Coveşeanu, Paul Ipate, Ioana Blaj, Ayleen Cadîr etc.;

2. În școlile din mediul urban – „Cărțile copilăriei în școala ta” întâlniri cu părinți, profesori și elevi despre importanța lecturii,alături de ASR Principele Radu al României;

3. În mediile defavorizate – „Cărțile copilăriei în fiecare casă” – donații de carte în sate şi centre de plasament, alături de ASR Principele Radu al României;

4. În comunități la nivel național – Cluburi de lectură „Cărțile copilăriei” înfiinţate în şcolile din întreaga ţară;

5. La chioşcuri – distribuţia volumelor „Cărțile copilăriei” împreună cu Evenimentul Zilei.

Dacă doriți să susțineți proiectul sau să citiți și alte detalii despre acesta, puteți accesa site-ul asociatiacurteaveche.ro.

Share Button

2 comments

    1. Da, și mie mi s-a părut proiectul foarte interesant și nu prea s-a vorbit/scris despre el. Dacă dai click pe „tur ciclist” din articol te duce linkul direct la prezentarea proiectului și găsești acolo și niște date de contact.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *