Cărțile, hrană pentru suflet, au fost mereu sursă de inspirație pentru hrana corpului. Numeroși scriitori au dat idei bucătarilor fie că a fost vorba de o combinație inedită de ingrediente, fie că au propus un aranjament original al mesei, fie că au inventat o rețetă. Câțiva pasionați de lectură și de fotografie gastronomică au recreat zece mese descrise în zece romane.

Printre scrierile alese se numără „Alice în Țara Minunilor”, de Lewis Carroll; „În căutatea timpului pierdut”, de Marcel Proust; „Moby Dick”, de Herman Melville; „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger și „Oliver Twist”, de Charles Dickens.

- Ați încercat vreodată să recreați felurile de mâncare servite la masă de personajele dintr-o carte preferată?
Iată o provocare să experimentați! Să mâncăm ca în cărți!
Puteți vedea toate pozele în articolul „10 great meals in literature” pe site-ul www.telegraph.co.uk.