O carte în mâna unui copil

Share Button

childCând punem o carte în mana unui copil trebuie să fim foarte atenți. Cartea aceea trebuie să îi devină prieten și confident, să îi fie sprijin la greu, să îi fie loc de relaxare și bucurie, să-i ofere aripi de imaginație și creativitate pentru a înfrunta lumea.

Cartea aceea trebuie să-l învețe să descopere drumul căre sine însuși și către ceilalți, trebuie să-i arate care sunt drumurile frumoase și morale în viață, să-l îndepărteze de urât și de rău, dar să i le facă cunoscute, pentru a ști să le identifice.

În plus, orice carte i-am cumpăra, ar trebui să fie o carte care să-i dăruiască cunoștințe, abilități și să-i înlesnească trăirea unor experiențe emoționale deosebite. Asta se va putea doar dacă îl cunoaștem pe acel copil. Dacă știm ce îi place și ce nu, ce îl pasionează și ce nu, de ce se teme și ce îl bucură, ce îl face fericit și ce îl întristează.

Pentru ca o carte să fie cu adevărat de folos unui copil, trebuie să fie o cărămidă pusă la creșterea și educarea lui armonioasă. Să îl învețe ce e esențial, să îi demonstreze că a avea nu e decât un mijloc pentru a fi.

  • Ce îi învață pe copiii voștri cărțile aflate pe rafturile lor?
  • Știți ce cărți se află în camera lor?
  • Dar, mai important, cât de bine vă cunoașteți copilul pentru a-l ajuta să-și aleagă cărțile de care are, cu adevărat, nevoie?
Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *