Un exercițiu de autodescoperire

Share Button

Poate vi s-a întâmplat să nu vă placă sfârșitul unei cărți sau al unei povești. Și, desigur, unele finaluri v-au uimit, altele v-au încântat. Exercițiul pe care vi-l propun presupune să rescrieți acele încheieri care nu v-au plăcut, dar și acelea care v-au plăcut.

Alcătuiți un jurnal literar cu acele finaluri pe care vi le doriți voi. Unele, poate, doar le veți completa. Altele, poate, le veți rescrie în totalitate. În unele cazuri, veți avea idei care vă vor surprinde și pe voi, în altele, veți sta să vă gândiți mai mult. Dacă ați citit o carte lăsată neterminată de autor, aveți ocazia să imaginați o încheiere pe-ndelete.

notebook

E esențial să scrieți de mână în acest jurnal. Conexiunea cu noi înșine este facilitată de scrierea de mână.

Fiecare deznodământ imaginat vă va dezvălui câte ceva despre voi. Acest exercițiu vă va permite să descoperiți părți din voi înșivă, pe care probabil le țineați ascunse atât de voi, cât și de ceilalți. Nu trebuie să aveți talent la scris, pentru că scopul nu e să publicați o carte. Obiectivul este să vă cunoașteți mai bine și să fiți mai deschiși spre a produce acele schimbări necesare în viața voastră.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *