Tigrul alb

Share Button

coperta01Din groapa de gunoi direct la palat? Cum cunoști o societate mai bine, vizitând mahalalele sau cele mai luxoase case? Cum cunoști un om – după haine, după vorbe, după istoria familiei lui, după cum vorbește, după cum acționează, după casa în care locuiește? Cum recunoști un „Tigru Alb”, un om capabil să evolueze și să supraviețuiască ALTFEL decât ceilalți, ale cărui gene suferă o mutație?

În romanul „Tigrul alb”, Aravind Adiga spune o poveste „de culise” despre societatea indiană văzută din cele mai inedite unghiuri și transcrisă în cele mai accentuate tușe.

Cât de „egali” ne naștem având în vedere condițiile sociale, politice și economice ale țării în care venim pe lume? Destinul nostru – până unde este influențat de ceea ce decidem noi și de unde începe să fie determinat de istoria familiei și a poporului din care facem parte?

Cum putem schimba (chiar o putem face?) frâiele destinului pentru ca să devenim din păpușă păpușarul care mânuiește păpușile?

Până unde legile scrise (și nescrise) ne pot împiedica să ne trăim viața așa cum ne dorim? Ce înseamnă sclavia și de ce există oameni care o acceptă? Cum îi putem împiedica pe oameni să vadă frumusețea lumii pentru a rămâne mereu sclavi?

„Tigrul alb” a evadat dintr-o cușcă. Dar a descoperit că a evadat într-o altă cușcă, mai mare decât prima. Asta e viața? Un șir de evadări până la marea evadare din ea însăși?

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *