Ce a învățat un terapeut de la clienții săi

Share Button

thumb_2522021641120776786Irvin Yalom, psihoterapeut și scriitor american, de origine rusă, are un talent deosebit în a îmbina ceea ce descoperă despre sine și despre oameni în ședințele de psihoterapie într-o scriitură incredibilă. Sub pana lui, orice temă capată noi valențe și îți dezvăluie conexiuni surprinzatoare între lucruri aparent total diferite.

„Mama și sensul vieții” este o colecție de povestiri care mai de care mai interesantă. Prima, care dă și titlul cărții, descrie un vis al lui Yalom care îi oferă acestuia ocazia să-și analizeze relația cu propria mamă.

Celelalte povestiri sunt inspirate din întâmplări din viața unor pacienți inediți cu probleme „obișnuite” (partener de viață mort, bolnavi de cancer etc.). De ce inediți? Pentru că au descoperit în problema lor o misiune, un sens în viață, un scop de atins.

Cum au găsit ei calea să transforme o dramă într-o misiune de-o viață și cum au reușit să-și depășească temerile? Puterea acestor oameni reali cu probleme reale este transmisă cititorilor de către Yalom.

Share Button