Puteți scrie în „Cartea copilăriilor”!

Share Button

„Cartea copilăriilor”, coordonată de scriitorul Dan Lungu și Amelia Gheorghiță, se vrea o antologie de întâmplări semnificative trăite personal, de episoade relevante pentru un timp sau o epocă.

În „Cartea copilăriilor” poate scrie oricine crede că are un episod interesant de povestit, din perspectiva copilului sau a părintelui. Talentul literar nu este obligatoriu, dar sinceritatea, da.

Nu ezitați să scrieți despre jocuri și jucării, locuri și momente speciale, sărbători și distracții, călătorii și tabere, prieteni, vecini și colegi, muzică și lecturi, relațiile cu frații, părinții și bunicii, emoții și pasiuni, obrăznicii și întâmplări riscante, școala, evenimentele de familie, animalele de companie, hobby-uri etc.

Este important ca în povestea dvs. să existe anul (sau perioada), locul în care se petrece întâmplarea, precum şi vârsta pe care o aveaţi în acel moment. Puteți adăuga și fotografii din copilărie care să ilustreze textul. În cazul în care doriţi să vă păstraţi anonimatul, puteţi semna textul cu pseudonim.

cartep

„Cartea copilăriilor” se vrea o serie de documente subiective, care să vorbească indirect despre epoci, mentalități sau evenimente istorice. Ele pot fi citite pentru a retrăi farmecul copilăriei, dar și în folosul studiilor din domeniul științelor sociale.

Textele, de maximum 8000 de semne, pot fi trimise până la data de 1 martie 2015 și cele selectate vor fi publicate într-un volum colectiv. Textele care sosesc până pe data de 15 ianuarie 2015 au șansa de a intra și în revista „Dacia Literară”, a Muzeului Literaturii Române din Iași.

Poveștile voastre sunt așteptate la adresa de e-mail cartea.copilariilor@gmail.com. Detalii despre proiect puteți citi pe pagina de Facebook a antologiei: www.facebook.com/carteacopilariilor.

Share Button