Anul Lecturii pentru Mark Zuckerberg

Share Button

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a decis ca în 2015 să promoveze lectura. Provocarea sa pentru acest an este să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni. Vrea să înveţe lucruri noi despre diferite culturi, credinţe, istorii şi tehnologii.

Puteți citi aici textul lui publicat pe contul de Facebook.

„Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii. Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlineşte. Cărţile îţi permit să explorezi pe deplin un subiect şi să te afunzi mult mai profund în acesta decât ce îţi poate oferi cea mai mare parte a mediei în prezent”, a spus, printre altele, Mark Zuckerberg.

bookish

Prima carte pe care Mark Zuckerberg o va citi în acest an este „The End of Power”, de Moisés Naím. Este un volum care explorează modul în care lumea se schimbă în sensul oferirii unei puteri mai mari persoanelor, decât în mod tradiţional, când puterea a fost deţinută de mari guverne, organizaţii militare sau de altă natură.

Mark Zuckerberg a creat şi o pagină pe Facebook destinată noii sale provocări – „A Year of Books”. Aici, Zuckerberg va anunţa ce cărţi va citi în 2015. El îi invită pe cei care au citit sau citesc cărţile respective să participe la discuţii pe pagină.

Puteți citi mai multe detalii în articolul „Mark Zuckerberg: Provocarea mea pentru 2015 este să citesc o carte nouă la fiecare două săptămâni”, pe mediafax.ro.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *