Festivalul Internațional de Poezie București 2015

Share Button

Festivalul Internațional de Poezie București va reuni în acest an o mulțime de evenimente dedicate Poeziei. În perioada 13-17 mai 2015, vor avea loc Târgul Național al Cărții de Poezie, Maratonul de Poezie și Jazz, Gala Poezie de 10! Cele mai bune cărți de poezie ale anului 2014 și Seara de poezie și muzică.

Afis FIDP.cdr

Târgul Național al Cărții de Poezie

Târgul Național al Cărții de Poezie (13-17 mai) va avea loc la Muzeul Municipiului București (bd. Ion C. Brătianu nr. 2). Pe întreaga perioadă a programului va fi deschis Pavilionul de Carte de Poezie, Blues și Jazz, unde vor fi prezentate, vândute și lansate cărți, CD-uri, audiobook-uri de poezie, blues și jazz, precum și reviste de specialitate care sunt dedicate acestor genuri de nișă (fără taxe de participare pentru editori sau poeți/artiști).

Afis TNCP.cdr

Gala Poezie de 10! Cele mai bune cărți de poezie ale anului 2014, ediția a II-a

Gala Poezie de 10! Cele mai bune cărți de poezie ale anului 2014, ediția a II-a va avea loc pe 14 mai, de la ora 19.30, la Teatrul Odeon, Sala Studio din Calea Victoriei nr. 40-42. Selecția celor 10 cărți a fost făcută în urma unei sinteze în care au fost cuprinși critici și comentatori literari care și-au exprimat punctul de vedere despre cele mai bune cărți de poezie apărute anul trecut.

Afis-Gala-Poezie-de-10-2015Maratonul de Poezie și Jazz

Maratonul de Poezie și Jazz, difuzat în fiecare an de Radio România Cultural, va avea loc pe 16 mai, de la ora 20.00, la Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” din bd. Octavian Goga nr. 1. Recitalurile de poezie vor intra în rezonanţă cu nume importante ale jazz-ului şi blues-ului din România. Maratonul de Poezie şi Jazz promovează câteva dintre cele mai importante voci ale poeziei române contemporane. Maratonul de Poezie şi Jazz propune o noapte albă de muzică şi poezie prin care să fie promovate valori autentice şi organice deseori umbrite de dictaturile prezentului: consumismul, tabloidizarea aspectelor intime ale vieţii şi obsesia audienţelor cu orice preţ. În fapt, un proiect care să ofere un spaţiu public şi mediatic pentru două genuri de nişă: Poezie şi Jazz.

Afis-Maratonul-de-Poezie-si-Jazz-2015Seară de poezie și muzică

Seara de poezie și muzică va avea loc pe 15 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio, din Calea Victoriei nr. 40-42.

Afis Odeon.cdr

Detalii despre toate evenimentele și programul detaliat se găsesc pe site-ul – www.tncp.ro.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *