Ia inițiativa! Tu ești soluția! Poți fi fericit orice s-ar întâmpla!

Share Button

Trei dintre volumele noi publicate de editura ACT și Politon pot fi rezumate astfel: „Ia inițiativa! Tu ești soluția! Poți fi fericit orice s-ar întâmpla!”. Am decis că în această ordine le voi citi!

P1340191

Prima carte pe lista de lectură este „Ia iniţiativa! – Cum schimbă totul asumarea responsabilităţii”, de John Izzo, un coach american, jurnalist și consilier de dezvoltare personală. Autorul abordează o nouă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă să ai o carieră de succes și relaţii interumane reuşite. Sunt curioasă ce soluții propune John Izzo pentru a motiva cititorii să „ia inițiativa” schimbărilor necesare pentru a avea ei înșiși, dar și cei din jurul lor, o viață mai bună.

A doua carte pe lista de lectură este „Tu eşti soluţia”, scrisă de scriitorul Mark Victor Hansen şi regizorul Bill Froehlich. Conținutul cărții de dezvoltare personală ia o formă inedită – povestea unor copii ce trec prin aventura găsirii drumului spre casă. Vor trece printr-o serie de încercări și vor depăși mai multe obstacole pentru a descoperi, în final, că harta care îi va conduce spre casă se află în ei înșiși.

A treia carte pe lista de lectură este „Poți fi fericit orice s-ar întâmpla”, de prof. dr. Richard Carlson, care își propune să le arate cititorilor care sunt căile prin care putem fi fericiți în orice moment al vieții noastre. Pare o pretenție exagerată – chiar orice moment al vieții noastre? Dar autorul prezintă niște principii psihologice și experiențe de viață care conduc spre concluzia că fericirea poate fi o stare internă permanentă, care să nu depindă de nici un factor extern. Voi afla mai multe după lectura ei!

Share Button