Capsula timpului

Share Button

P1290480Am denumit „Capsula timpului” un exercițiu terapeutic care ne ajută să ne reconectăm la ceea ce contează pentru noi, la ce este definitoriu pentru identitatea noastră, la ce ne dorim cu adevărat și la Sinele nostru autentic. Este un exercițiu, care aducând în prezent ceea ce a contat pentru noi în trecut, ne ajută să ne menținem concentrați și să ne urmăm drumul stabilit, fiind mai motivați să ne atingem scopurile.

Cumpărați sau confecționați o „capsulă a timpului”, care poate fi o sticlă, un borcan, o cutie etc. Această „capsulă a timpului” nu trebuie să fie mare. Cam cât cea din imagine. Acordați-vă o zi din șase în șase luni (deci, de două ori pe an, în iunie și decembrie) și puneți în ea:

  • Un mesaj de la un prieten, unul care v-a impresionat profund;
  • Două-trei fotografii de la evenimente deosebite pentru voi pe care să scrieți un mesaj;
  • O scrisoare scrisă de voi cu câteva mesaje importante pentru Sinele viitor;
  • Câteva citate dintr-o carte, mesaje care v-au marcat.

Ce este foarte important este ca toate mesajele să fie scrise de mână pe hârtie.

Toate acestea trebuie să fie ca un cadou pentru cel/cea care veți fi peste șase luni.

Ascundeți bine „capsula timpului” într-un geamantan, într-un dulap sau, dacă aveți grădină, îngropați-o într-un colț ferit și știut doar de voi. Peste șase luni veți deschide „capsula” și veți descoperi o comoară. Veți afla cât de important este ca, din când în când, să vă reconectați cu părți semnificative din trecut și cât de importante sunt mesajele pe care vi le-ați lăsat în scrisoare.

După ce deschideți „capsula timpului”, trebuie să puneți alte lucruri în ea. Ce a fost în „capsula timpului” puteți păstra (sau nu!) într-o cutie separată ori într-un album de amintiri.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *