Bătălia Cărților

Share Button

untitled„Bătălia Cărților” este o campanie de stimulare a lecturii prin rețeaua bibliotecilor. Acestea organizează un concurs inițiat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și derulat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Consiliul Județean Cluj.

Aflată la a doua ediție, campania se adresează diferitelor segmente de vârstă, având secțiuni dedicate atât pentru copii (între 11 și 13 ani), adolescenți (între 14 și 18 ani), cât și pentru seniori, aceasta din urmă fiind o premieră a ediției din acest an.

Procesul de înscriere este continuu până în luna septembrie 2015.

Organizatorii realizează o listă de 10 cărți relevante care vor face obiectul concursului de lectură. Participanții, recrutați din rândul utilizatorilor serviciilor de bibliotecă, trebuie să citească toate cărțile incluse în concurs și să întocmească „Fișe de lectură” pentru fiecare carte citită, iar bibliotecarii și participanții vor realiza așa-numitele portofolii digitale ale cititorilor. Provocarea finală este desemnarea Cititorului Anului și a Cărții Anului.

Bibliotecile, ca instituții, au posibilitatea să adere la campanie prin semnarea unui acord de participare adresat Bibliotecii Județene Cluj sau ANBPR și vor primi pachetul de materiale privind mecanismul de implementare și un kit de materiale promoționale în format digital, care pot fi personalizate de fiecare bibliotecă în parte.

Anul trecut s-au înregistrat în campanie 16 biblioteci și peste 2000 de participanți, fiind organizate 11 finale ale Bătăliei Cărților la nivelul bibliotecilor.

Detalii puteți afla din videoul de mai jos și pe site-ul www.anbpr.org.ro.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *