Prietenia dintre cititor și scriitor

Share Button

Vă ofer în dar cărțile „Memoria vegetală și alte scrieri de bibliofilie”, de Umberto Eco, și „Mitologii ale secolului XX. Dumezil, Levi-Strauss, Eliade”, de Daniel Dubuisson.

DSCN3486 copy

Fie că le doriți pentru voi, fie că doriți să le oferiți în dar altcuiva, aștept până marți, 26 ianuarie 2016, ora 22.00, să ne spuneți, printr-un comentariu pe blog la acest articol, cu ce autor de cărți v-ar fi plăcut să fiți prieten(ă).

Fiecare post trebuie să conțină e-mailul de contact.

Voi anunța câștigătorul miercuri, 27 ianuarie 2016, în acest post pe blog și pe pagina de Facebook a blogului – „Biblioterapie”.

Vă mulțumesc pentru participarea la concurs! De această dată, voi oferi cărțile lui Carmen. O voi contacta prin e-mail pentru detalii.

Share Button

16 comments

  1. dacă nu prieten măcar să accepte să corespondăm…. este vorba chiar de Umberto Eco, scriitor pe care îl consider a fi mintea cea mai strălucit frumoasă a literelor contemporane! cred că dacă aș sti bine limba italiană nu aș ezita să îi scriu dar…

  2. Mie mi-ar place enorm sa pot fi prietena cu James Clavell, ma pasioneaza sa citesc despre tari si culturi indepartate, i-am cumparat toate cartile publicate la noi imediat la prima aparitie, aveam atunci in anii ’90 la spital un pacient , avocat de profesie care dezvoltase si el aceeasi pasiune pentru cartile lui Clavell, ne anuntam unul pe celalt de aparitia unei noi carti si comentam despre cele citite in lungile nopti pe care eu le petreceam la serviciu si pacientul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca) avea insomnii.Lectura cartilor lui Clavell mi-a deschis apetitul pentru a citi mai apoisi alti autori care au scris despre culturi asiatice Pearl S. Buck, memoriile reginelor Farah Pahlevi a Iranului si Noor al Husein a Iordaniei si acum in ultimi ani Salman Rushdie.

  3. Să vedem: e greu să mă opresc la un singur autor. Cred că mi-ar fi plăcut să-i cunosc în timpul vieţii pe C. S. Lewis, şi pentru Cronicile Narniei dar şi pentru „Surprins de bucurie” – cartea despre convertirea lui la creştinism. Şi pe Eliade mi+ar fi plăcut să îl cunosc, pentru vasta lui cultură, dar şi pe Culianu… Şi, dintre femei, pe Hannah Arendt aş fi vrut să o cunosc.
    Îmi place întrebarea, m-ai făcut să visez cu ochii deschişi. Mulţumesc!

  4. Am o lista intreaga de autori cu care mi-ar placea sa fiu prietena, dar cu adevarat foarte bine cred ca m-as intelege cu George RR Martin si Philippa Gregory.

  5. Mi-ar fi plăcut să fiu prietenă cu Gellu Naum pentru că poeziile sale sunt întortocheate și venite de pe altă lume, iar cărțile sale înving pseudotalentul.

  6. Cartea lui Dubuisson este plina de injurii și calomnii la adresa lui Mircea Eliade. O descalificare a întregii opere de istoric al religiilor, plină de ură față de unul dintre cei mai importanți savanți ai secolului XX.Pare a fi scrisă în plină Mare Teroare iacobină. Mai trebuia ca D. să ceară arestarea lui Mircea Eliade

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *