O poveste fără sfârșit

Share Button

Vă mai aduceți aminte de sacul fără fund din basmele copilăriei? Ei bine, „povestea fără sfârșit” este un sac fără fund cu idei creatoare.

end02

Această tehnică poate fi aplicată în grupuri de minimum trei persoane. Se trage la sorți ordinea povestitorilor. Primul începe o poveste și continuă cât de mult vrea. Singura condiție este să se oprească într-un moment palpitant al istorisirii. În acel moment, următorul preia ștafeta și continuă povestirea așa cum dorește. Când vine rândul ultimului, primul preia din nou frâiele relatărilor. Neexistând o limită de timp, participanții se opresc atunci când cad de acord. Povestea rămâne, desigur, fără sfârșit, pentru că mereu ea se va opri într-un moment palpitant.

Cei care doresc pot înregistra audio și/sau video întreaga desfășurare de „forțe” creative pentru a o împărtăși și cu alții.

Această tehnică îi ajută pe membrii grupului să se cunoască reciproc într-o manieră relaxată și creatoare, este un exercițiu pentru dezvoltarea imaginației, dar și a memoriei, fiind și o ocazie de cizelare a unor abilități socio-emoționale, precum empatia și capacitatea de a lucra în echipă.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *