Copiii teribili

Share Button

copiii-teribili_1_fullsizeScris de Jean Cocteau în 17 zile, în perioada când era la dezintoxicare, romanul „Copiii teribili” este născut din preocuparea autorului pentru patologia psihică și pentru influența drogurilor asupra creierului și organismului uman.

Cocteau sondează pivnițele adânci și întunecate ale incestului, fără însă a-l pune în act. Gesturi discrete, simple și, aparent, inocente devin preambulul unei relații patologice frate-soră. Cum evoluează o astfel de relație în care fiecare dintre parteneri poartă cu sine „secretul” unui act nefinalizat, dar simțit și explorat în diverse feluri?

Jean Cocteau analizează inconștientul protagoniștilor izolându-i de societate și punându-i să joace pe o scenă ale cărei limite doar ei o stabilesc. Nu în ultimul rând, Cocteau răscolește rațiunile iubirii, motivațiile ei ciudate, atracțiile și atașamentul dintre oameni, funcțiile manipulatorii ale dragostei, prin ce mecanisme poate ea să te transforme în ucigașul obiectului sau ființei iubite.

Un simplu exercițiu: înlocuiți Iubirea cu Drogul!

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *