Întâlniri… excepționale

Share Button

exceptionaliiVă ofer în dar un exemplar din cartea Excepționalii, de Malcolm Gladwell. În plus, câștigătorul va putea alege, în funcție de preferințele sale, și două cărți dintre următoarele patru titluri:

 1. Rănile memoriei. Nucșoara și rezistența din munți, de Aurora Liiceanu, ed. Polirom, 2003
 2. Datoria de a ezita, de B. Elvin, ed. Hasefer, 2003
 3. Teatru IX. Exerciții de conversație. Jocul de-a măcelul, de Eugene Ionesco, ed. Humanitas, 2008
 4. Societatea sincretică. 1980, de Felipe Garcia Casals (Pavel Câmpeanu), ed. Polirom, 2002

Fie că le doriți pentru voi, fie că doriți să le oferiți în dar altcuiva, aștept până marți, 25 noiembrie 2014, ora 22.00, să ne povestiți întâlnirea cu un om pe care îl considerați „excepțional”.

Încercați, vă rog, să vă încadrați în aproximativ 1000 de caractere. Puteți răspunde pe site la postul legat de acest subiect sau pe Facebook.

Fiecare post trebuie să conțină e-mailul de contact. Răspunsurile care nu conțin un e-mail de contact nu le voi lua în considerare.

Evident, după o evaluare subiectivă a răspunsurilor, voi anunța câștigătorul miercuri, 26 noiembrie 2014, în acest post pe blog și pe pagina de Facebook a blogului – „Biblioterapie”.

Vă mulțumesc pentru răspunsurile… „excepționale”! De această dată, voi oferi cărțile Cristinei Vintura. O voi contacta prin e-mail pentru detalii.

Share Button

2 comments

 1. Nu imi amintesc momentul exceptional al primelor priviri intalnite, drept e caci eram cat o neghina, dar tin minte toate intalnirile de dupa ce am mai crescut putin cu strabunica mea, bunica mamei mele, care a binecuvantat Pamantul cu intelepciune si bunatate desavarsita timp de 95 de ani. Bunica, caci asa ii spuneam, era o femeie robusta, impunatoare, care aducea a un personaj mitic, dintr-o lume a zanelor bune si a bomboanelor, pe care ni le pastra ascunse in ilic. N-am sa uit niciodata felul ei de a zambi mereu, desi avea greutati cu nemiluita; mamaliga arsa pe plita pe care o ungeam cu usturoi cand veneam inghetati de pe derdelus si acum imi miroase sub nari, iar casa ei cu lut pe jos si scoarte (cele care mi-au umplut copilaria de culoare autentica) pe pereti, parca e mai pustie cu fiecare clipa ce nu o ocoleste. Dar asta nu ma intristeaza catusi de putin, deoarece stiu ca in ea a trait un Om exceptional, pilonul existentei mele, a carui mireasma salasluieste azi in tot ceea ce reprezint.
  Asadar, suntem norocosi, nu din pricina lucrurilor materiale pe care le strangem, ci cu oamenii cu care ne imbogatim sufletul. Iar cei care raman pentru totdeauna, sunt cu adevarat Exceptionali!
  E-mail: cristina.vintura@yahoo.com

 2. Intalnirea cu cel mai exceptional om (aici se admite superlativul) pe care l-am cunoscut n-a fost o intalnire prorpiu-zisa, de cateva ore, ci a fost o perioada de 14 ani. Este vorba de mama mea, care a fost chemata mult prea repede la Dumnezeu. Stiu ca 14 ani par putini in economia unei vieti, dar au fost suficienti incat mama sa isi lase amprenta de nesters in formarea caracterului meu.
  Ceea ce sunt astazi i se datoreaza in totalitate ei, care mi-a sadit in suflet niste valori pe care apoi eu le-am cultivat cum m-am descurcat mai bine.
  Mi-a insuflat dragostea pentru animale, dandu-mi sa citesc „Catelusul schiop” si „Gandacelul” de indata ce am reusit sa leg literele, ceea ce mi-a starnit ample mustrari de constiinta cand am calcat din greseala un cuib de furnici, strivindu-le ouale; apoi cumparandu-mi un catelus, Lessie, pe care l-am ingrijit timp de unsprezece ani. Mi-a cumparat o banala muscata, dar pentru mine era FLOAREA, atat de mult o iubeam, incat uneori, din exces de zel, o udam prea mult. Prin urmare, acum am o adevarat gradina botanica pe balcon si in curte. Mi-a stranit dragostea pentru lectura, care nu s-a mai stins niciodata, alegand mereu carti adecvate varstei mele. Sunt mandra ca am reusit sa imbogatesc considerabil modesta biblioteca pe care mi-a lasat-o mostenire.
  Acestea ar fi cateva dintre semintele bune pe care ea le-a sadit in mine. Din pacate, n-a reusit sa vada roadele pe pamant. Dar orice om drag pierdut pe pamant, e un inger castigat in cer.
  Adresa de mail: roxana_popa05@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *