Se apropie Crăciunul. Cărțile constituie pentru cei pasionați de lectură un cadou special. Așadar, fie că vi le doriți pentru voi, fie că vreți să le dați la rândul vostru în dar altcuiva, iată trei pachete de cărți pregătite de mine pentru voi. Vor exista trei câștigători, de aceea vă rog să precizați în comentariul vostru ce pachet vă doriți.
1.
a) Teatru IX. Exerciții de conversație. Jocul de-a măcelul, de Eugene Ionesco
b) Sfârșitul orelor, de Christophe Dufosse
c) Și dacă e adevărat…, de Marc Levy
a) Hectare de diamante, de Russell H. Conwell
b) În ce cred cei care nu cred?, de Umberto Eco și Carlo Maria Martini
c) Cartea dorințelor, de dr. Gerard Leleu
3.
a) De ce este România altfel?, de Lucian Boia
b) Islamul și Occidentul, de Robert van De Weyer
c) Europa de la Bismarck la Gorbaciov, de Peter Calvocoressi
Așadar, aștept până miercuri, 17 decembrie 2014, ora 22.00, să ne povestiți ce carte primită de la Moș Crăciun v-a plăcut în mod deosebit. Nu uitați să precizați în comentariu ce pachet de cărți vă doriți.
Încercați, vă rog, să vă încadrați în aproximativ 1000 de caractere. Puteți răspunde pe site la postul legat de acest subiect sau pe Facebook.
Fiecare post trebuie să conțină e-mailul de contact. Răspunsurile care nu conțin un e-mail de contact nu le voi lua în considerare.
Evident, după o evaluare subiectivă a răspunsurilor, voi anunța câștigătorii joi, 18 decembrie 2014, în acest post pe blog și pe pagina de Facebook a blogului – „Biblioterapie”.
Mențiune: În cazul celui de-al doilea pachet, câștigătorul trebuie să aibă minimum 16 ani.
Vă mulțumesc pentru participarea la concurs și pentru că ne-ați povestit ce cărți aduse de Moș Crăciun v-au plăcut în mod deosebit. De această dată, cei trei câștigători sunt: Paul Țvele (pachetul 1), Cornelia Căliman (pachetul 2) și Roxana Popa (pachetul 3). Îi voi contacta prin e-mail pentru detalii.
Crăciunul reprezintă pentru mine momentul în care am îmbrățișat frumusețea lecturii în toată splendoarea ei. Aveam 6 ani când Moș Crăciun a decis, ca pe lângă ursuleți și păpuși Barbie, să lase sub brad și o carte, ”Basme și povestiri” de Hans Christian Andersen. ”Crăiasa Zăpezii” a reprezentat prima mea incursiune în magia lecturii și prima mea lecție de viață: dragostea învinge întotdeauna, indiferent de formele prin care se manifestă. În anii următori, Moș Crăciun a devenit și mai darnic la capitolul cărți, basmele și povestirile fiind înlocuite cu romane și enciclopedii, însă Crăciunul anului 2002 va rămâne etern în inima mea, căci urma lecturii nu poate fi ștearsă niciodată.
Îmi doresc cel de-al doilea pachet deoarece Umberto Eco se situează în top 10 al preferințelor mele, ”Numele trandafirului” fiind una dintre operele de referință pe care le-am citit în anul ce se apropie de sfârșit.
Baiatul cu care am fost 4 ani ma cunostea foarte bine si daca nu stia ce carte sa-mi ia, mi-a intrebat cea mai buna prietena. Asa m-am ales cu un cadou minunat: Dragoste in vremea holerei, o carte al carei film m-a fascinat si pe care voiam cu disperare sa o citesc, dar nu imi permiteam.
Mereu imi lua carti si credeam ca e cel mai dragut lucru din lume. Ma sustinea in pasiunea mea si o sa-i multumesc mereu pentru asta pentru ca nu multa lume agreeaza cititul. Mama, de exemplu, mi-a facut o criza cand a auzit ca vreau sa ma duc la Gaudeamus sa-mi iau carti. M-a dezamagit la maximum, imi venea sa plang.
Particip pentru pachetul 2.
Cand eram in clasa a 7-a, in 2011, am primit de Craciun de la diriginta mea,care era profesoara de engleza, cartea „Sa ucizi o pasare cantatoare” scrisa de Harper Lee. Aceasta carte mi-a schimbat radical convingerile despre rasism sau marginalizarea indivizilor din cauza conditiei sociale. Desi la inceput primele pagini ma cam plictiseau, pe masura ce inaintam cu cititul a inceput sa ma fascineze actiunea. Si de atunci,am inceput sa recomand cartea oricui am avut ocazia,pentru ca stiu ce efect a avut supra mea. Imi doresc pachetul nr.1.
Moş Crăciun a intuit întotdeauna pasiunea mea pentru cărţi şi a ştiut că aveam nevoie de material pentru blog, însă la un moment dat s-a autodepăşit dăruindu-mi Fraţii Karamazov de scriitorul meu preferat, Dostoievski. Cum puteam să nu îndrăgesc fiecare cuvând scris de acest autor genial, fiecare personaj atent creat şi cu trăsături complexe?În Fraţii Karamazov, autorul pune lupa pe sufletul omenesc şi îl analizează, îl trece prin filtrele gândirii şi ne arată rezultatele sub forma unui roman cu o esenţă tulburătoare. Emoţia, trăirile sunt puternice pentru că avem de-a face cu o crimă şi cu un posibil suspect, chiar fiul celui ucis. Însă romanul se îndepărtează de informaţiile primite în primele rânduri şi se ridică filozofie şi psihologie.
E o carte pe care aş recomanda-o oricui, mai ales în această perioadă când suntem invitaţi să reflectăm şi să decidem încotro mergem anul viitor.
Particip pentru primul pachet.
Cand eram in clasa a doua, am primit de Craciun ” Greuceanu” de P. Ispirescu, carte cu mai multe basme romanesti. Initial am fost mai incantata de dulciuri dar dupa ce am citit un basm am vrut sa mai citesc inca unul si tot asa pana cand am terminat basmele din cartea respectiva. Am primit alta dupa ceva timp si un abanament la biblioteca scoli…sa am de unde alege :); peste ani am primit si bani pt Gaudeamus si alte targuri de carti
Cristina, nu ai scris ce pachet de cărți ți-ai dori.
Cartea mea preferata primita de Craciun a fost „Poveste de Craciun” de Charles Dickens. Cred ca aveam in jur de sapte-opt ani cand am primit-o si tin minte ca o puneam pe mama sa-mi citeasca in fiecare seara inainte de culcare, refuzand de fiecare data sa ma culc inainte sa aud sfarsitul. Plangeam pentru Micutul Tim si ramaneam cu sufletul la gura de fiecare data cand aparea cate o fantoma. Tot cartea aceasta m-a invatat si ce inseamna cu adevarat spiritul Craciunului, asa ca a ramas in sufletul meu ca o traditie, ca in fiecare an sa recitesc „Povestea de Craciun” a lui Ebenizer Scrooge. (Nu mai mentionez cat de incantata am fost in momentul in care am descoperit si desenul animat facut dupa carte) Mi-ar placea foarte mult pachetul 1.
„Darul de Crăciun” de Kate Douglas Wiggin a fost o carte pentru care mă duceam de multe ori la librăria din faţa blocului. O priveam cu atâta drag şi credeam că aş fi cea mai fericită dacă aş avea-o… Am încercat aluziile subtile, spunându-le părinţilor ce bine ar fi să treacă moşul pe la librărie, unde ar găsi o carte mov cu nişte îngeraşi pe copertă etc. 🙂 Am primit-o şi a rămas până astăzi singura mea carte cu pagini galbene (a fost o surpriză, n-aş fi îndrăznit să o rog pe doamna de la librărie să mi-o dea din vitrină să o răsfoiesc puţin). Îmi amintesc că am plâns citind-o, a fost o poveste cam tristă. De fapt, cred că o voi citi din nou anul acesta dacă tot mi-am amintit de ea.
PS: mie îmi place al treilea pachet
Cartea favorita primita de Craciun (acum un 1 an) a fost defapt seria primita a fost Georgina Kincaid de Richelle Mead. Una din serile mele favorite. M-a facut sa rad,sa plang si ma bucur alaturi de personaje. Imi amintesc si un Craciun cand eram mica (acum 7 ani) si am primit Cuore, mi-a placut enorm si aceea carte.
O serie frumoasa desi nu este pentru toata lumea…
P.S. Imi place pachetul 2.
Multumim pentru concurs!!
Anul trecut am primit de la Moș Crăciun (am autograf pe carte, deci el mi-a dat cadoul, clar!) cartea lui Radu Beligan – Între acte. Îl cunoșteam pe Beligan actorul, mereu mi-a plăcut cum joacă… însă prin intermediul cărții am putut descoperi părticele din Beligan omul, am văzut dincolo de cortină. M-a impresionat mult să-i citesc gândurile, trăirile, să văd ce-i dincolo de scenă. Sper ca Moșul să-mi aducă și anul acesta vreo carte, doar știe ce fetiță cuminte am fost! Iar dacă nu-mi aduce el, o să mă consolez cu pachetul 2 de la tine! ^_^
N-am mai primit de mult o carte, mai exact de cand eram mic cand am primit „Fram, ursul polar”, pe care am citit-o trist, daca nu ma insel… A fost una dintre primele carti pe care le-am citit!
Ce coincidenta, chiar acum citesc operele care mi-au mai ramas ale lui Eugen Ionescu si chiar voiam sa ma apuc si de publicistica lui!
Deci particip pentru pachetul 1 :)!
doru_coklat@yahoo.com
Pentru mine, intrarea în lumea lecturii a fost ceva ce nu o să uit niciodată. Am primit cadou de la o prietenă de familie, în anul 2006(la vârsta de 7 ani), cartea „Charlie şi fabrica de ciocolată” de Roald Dahl. Răsfoind-o, am descoperit că aceasta conţinea şi desene, ceea ce m-a atras şi mai mult la ea, în afară de cuvânul din titlu care îmi făcea copilăria fericită, şi anume CIOCOLATĂ. Gândindu-mă la o fabrică întreagă cu lucrul meu favorit, am decis să mă apuc de carte cât mai repede cu putinţă. Citind câteva pagini, am realizat că scrisul era îndeajuns de mare pentru ca aceasta să fie terminată repede. Astfel, am citit cât de mult am putut atunci când am avut timp, fiindc nerăbdătoare să aflu ce se va întâmpla cu micuţul Charlie şi cu familia lui numeroasa. Cu toate că am citit cartea la o vărsta destul de fragilă, aceasta mi-a deschis ochii către adevărata lume: aceea în care suferinţa nu ratează pe nimeni, în care trebuie să lupţi pentru ceea ce îţi doreşti, în care mulţi oameni nu apreciază ceea ce au, pe când alţii ar da orice să aibă măcar o sfărâmă din ceea ce au ei, o lume în care greutăţile ne apasă zi de zi. Poate că nu am înţeles totul cu adevărat atunci, dar cartea aceasta m-a învăţat să fiu o persoană mai bună, să dăruiesc lucruri, nu numai materiale, ci şi spirituale, celor neajutoraţi şi m-a învăţat, de asemenea, să lupt pentru ceea ce îmi doresc.
Aşadar, cartea a avut un impact puternic asupra mea şi a ideilor mele, rămânând, astfel, una din cărţile mele preferate.
Eu mi-aş dori pachetul numărul 2, deoarece numele cărţilor m-au atras foarte mult şi mi-ar plăcea ca şi acest Crăciun să fiu surprinsă plăcut de câteva cărţi. O zi bună!
Anut trecut am primit in dar Lolita de Nabokov. Am fost sceptica la inceput, dar am fost consecventa si am citit-o. Sincer, cartea aceasta mi s-a parut o opera intr-un final, in adevaratul sens al cuvantului. Mi-a ramas la suflet.
Oana, nu ai precizat ce pachet de cărți ți-ai dori.
Vai, Craciunul, emotii. Mereu mosul avea grija sa ma surprinda, si inca o face. Asa ca acum cativa ani, vreo 5-7, aveam vreo 11-12 ani, am fugit la brad pe la ora 5. Ca na? Cine poate dormi cand stii ca urmeaza sa intre cineva in casa si sa-ti lase dorinte. Am gasit pe acolo dulciuri, ceva joc, nu mai stiu care pentru ca mai erau impachetate timid doua carti. Una despre curiozitati si una… well, era chiar primul volum din seria Harry Potter. Imi aduc aminte ca a fost cartea pe care am citit-o in timp record. Ma fascina tot mai mult. Mosul a adus cu adevarat magia… Sper sa o faca si acum, vreau sa-i soptesc ca as vrea primul pachet.
Felicitari,Paul ! Lectura placuta ! 🙂
Încerc să fac totul sa nu sune clișeic, dar cartea sufletului meu, primita de Crăciun, este Harry Potter. Aveam 10 ani si nu citeam. Părinții mei erau exasperați de acest lucru și s-au hotărât să-mi facă cea mai ”urâtă” surpiză: cărți de Crăciun (mai exact primele 4 volume). Am fost devastată și am început să plâng pentru că îmi vedeam fratele jucându-se cu noile lui jucării si eu stăteam acolo cu minunatul meu cadou.
Mi-am făcut curaj și am deschis prima carte; pagină după pagină, am fost din ce în ce mai captivată. Părinții mei erau șocați și eu eram deja într-o alta lume; o lume care m-a fascinat imediat, care m-a prins într-un vârtej neașteptat de aventuri. Am devorat de-a dreptul prima carte în prima zi de Craciun și am fost, în mintea mea, cel mai fericit copil de pe întreaga planetă. Am crezut în magia Crăciunului, nu pentru ca am citit despre magie, ci pentru ca, de atunci, am știut ca voi adăuga din ce în ce mai mmulte aventuri vieții mele prin intermediul unui lucru atât de simplu, cum sunt cărtile.
Acum, pentru a păstra amintirea vie și frumoasă, nu există Craciun în care eu să nu recitesc paginile care mi-au deschis atât de multe orizonturi.
pachetul numărul 2
Cartea cea mai frumoasă pe care am primit-o în dar de Crăciun este Jocul cu mărgele de sticlă, a lui Hesse. Până să poposească la noi în bibliotecă, cartea îmi mai trecuse prin mâini de câteva ori. Abia atunci, de Crăciun, ea a ajuns cu adevărat la mine. Am citit-o pe nerăsuflate și revin cu drag la ea ori de câte ori am ocazia. Jocul cu mărgele de sticlă rămâne una dintre cărțile cele mai dragi mie.
Pachetul care îmi surâde de această dată este pachetul 1.
Crăciun Fericit!
Craciunul poate fi rezumat in cateva cuvinte ce ne definesc atat ca crestini, cat si ca oameni: Sarbatoarea Nasterii Familiei spirituale si bucuria imbratisarii familiei biologice, acestea laolalta aduc armonie infinita in sufletul omului, precum si regasire de sine. Tin mine ca in copilarie, eram in clasa a patra, am primit de la prietena mea cea mai buna, Singur pe lume de Hector Malot, nu am primit-o ca un cadou propriu-zis, ci imprumut spre a o citi in vacanta de Craciun. Citind fila cu fila, povestea lui Remi mi s-a impregnat in minte: abandonul, singuratatea, lipsa unei familii, dar mai ales minunea regasirii; aceasta carte reprezinta pilonul meu literar, tot ce am inteles atunci, copil fiind, se regaseste azi in tot ceea ce reprezint. Va doresc tuturor succes si un Craciun fericit! Bucurati-va de lucrurile simple care exista cu adevarat!
Pachetul 1, cu drag!
În perioada sărbătorilor de iarnă, am citit primul roman, se întâmpla prin clasa a V-a, uram cărtile până atunci, deși ai mei aveau o bibliotecă imensă la țară. Am găsi o carte viu colorată, ,,Aventurile lui Singurel”, și acum îmi amintesc de ea :)). Cartea aia s-a făcut singură cadou, 2 zile nu s-a mai înteles nimeni cu mine, am citit pe nerăsuflate, cum s-ar spune :)). De atunci, am citit sute, poate, și mi-am însușit biblioteca, am învățat să prețuiesc cărtile și să am grijă de ele, așa cum îmi place să am grijă de flori… O altă carte specială, făcută cadou de un prieten foarte bun, este ,,Autoportret într-o oglindă spartă” de Octavian Paler, scriitorul meu de suflet. De ce este atât de specială pentru mine? Păi pentru că persoana respectivă a știut cât de mult înseamnă scriitorul pentru mine și pentru ca mă ajută foarte mult. O să mă îndepărtez puțin de îndrebare, dar Octavian Paler este un remediu al singurătății și tristetii, când mă simt aiurea, recitesc pasaje din cărțile lui sau chiar cărți în întregime, te identifici mult cu el, sunt mai mult decât cărți, chestia aia cu ,,prieteni reci, dar siguri” se aplică în totalitate și aici. Mă rog, ce voiam să spun cu asta? :)) A da, am apreciat mult faptul că și-a amintit asta despre mine. Oricum, orice carte este un cadou special, cred eu, mai ales dacă vin însoțite și de un mesaj mic pe prima pagină.
Mi-ar plăcea pachetul 2.
Craciunul reprezinta perioada din an cea mai frumoasa perioada din an. Pentru mine, Craciunul nu inseamna cadouri,lucruri materiale, inseamna apropiere, iubire, armonie. Asta am invatat din cartea care mi-a marcat copilaria, primita bineinteles, de Craciun. „Singur pe lume”,a fost cu siguranta cartea pe care as reciti-o de milioane de ori si de care nu m-as plictisii, fiind una dintre cartile dragi sufletului meu pentru lucrurile frumoase pe care le inspira. Prietenia, legaturile adevarate dintre oameni si animale, sentimentul de siguranta sunt valorile cu care am ramas din aceasta carte si de care imi amintesc cu drag mai ales de Craciun.
Mi-as dorii cu drag pachetul 1, si chiar daca nu v-a ajunge la mine, a fost un prilej bun sa-mi amintesc cu drag un moment cu adevarat special, un moment din ce in ce mai rar in zilele noastre. Sarbatori fericite !
Cel mai frumos cadou de Craciun a fost cartea „La rascruce de vanturi” de Emily Bronte, cadou facut de mami prin clasa a IX-a, adica pe la 15 ani cand e varsta ideala sa o citesti.
E o alegere cam grea, dar trebuie sa fiu subiectiva si sa aleg pachetul I. 😀
Cred ca cel mai frumos cadou primit de Craciun a fost cartea Maitreyi de Eliade. O carte ce pentru multi nu reprezinta nimic, pentru mine a fost marcanta deoarece a venit intr-un moment de impas al vietii mele.
Pachetul 2 este cel care imi face cu ochiul.
Multumiri!
Parca o vad si acum: plina de culoare intr-o Romanie comunista cufundata in alb-negru.”Mos Ion Roata si Unirea”, asa mi-a spus mama ca se numeste. Si fiindca am primit-o din mainile lui mos Craciun credeam ca vine direct din cer. Aveam doar 4 ani. O deschideam in fiecare zi cu sfintenie si citeam paginile din memorie, din ce imi aduceam aminte ca imi citise mama in seara dinainte. Iar la sfarsit imi puneam si eu aceeasi intrebare ca si mos Ion Roata: „dar cu rusinea cum ramane?” si ma bucuram cand Cuza ii saruta obrajii ca sa ii faca uitata rusinea, iar in locul ei sa revina cinstea. Si ma bucuram ca pana la urma oamenii buni se intalnesc cu alti oameni buni si impreuna fac ceea ce trebuie pentru ca lumea sa mearga frumos mai departe.
P.S. Primul pachet 🙂
Cea mai frumoasa carte pe care am primit-o cadou si pe care am citit-o in preajma Craciunului, este „Jurnalul unei iubiri”, de Nicholas Sparks, cea dupa care s-a facut filmul „The Notebook”… A fost un cadou special, pentru ca acest autor reuseste sa transmita foarte multa emotie prin scrierile sale. Si, cum in asteptarea sarbatorilor de iarna, suntem cu totii mai buni si mai sensibili, s-a potivit manusa starii mele de spirit. De atunci, Sparks a devenit pentru mine un „autor de Craciun”, din cartile caruia imi iau anual doza de senibilitate si emotie.
Particip pentru al treilea pachet.
roxana_popa05@yahoo.com
Cel mai frumos cadou pe care l-am primit de Craciun, a devenit cartea mea preferata: La rascruce de vanturi, de Emily Bronte. Profesoara mea de romana obisnuia sa spuna ca, in functie de perioada in care citim o carte, ne schimba intr-un mod diferit. Am citit capodopera de 3 ori, de fiecare data m-a fascinat intensitatea iubirii lui Heathcliff pentru Cathy, de fiecare data m-a tinut in acelasi suspans sfasietor, de fiecare data imi doream razbunare odata cu Heathcliff. Nu stiu daca pe mine m-a marcat in alt mod de cele 3 dati cand am citit-o, probabil pentru ca m-a marcat atat de mult de prima oara. Este o carte fascinanta! O recomand cu caldura.
PS, prefer primul pachet.
Cartea care m-a fermecat, in Ajun de Craciun, este cea primita de la mama: „Poveste fermecate rusesti”. Eram mica, inca nu citeam, deci cred ca aveam vreo 3 -4 ani. Mi-a fost citita de multe ori, fiecare poveste in parte, apoi am invatat eu sa citesc si a ajuns saraca carte destul de uzata, dar extrem de iubita. Poate ca nu e o carte pentru adulti, desi eu as zice ca merita citita de oricine, dar aceasta carte, cu ilustratiile ei minunate mi-a deschis apetitul pentru citit. Si am tot continuat sa citesc, pana in prezent. Cand citesc carti in format fizic sau electronic, numai carti sa fie.:) Imprumut de la prieteni, de la colegi, de la biblioteci, le cumpar eu din librariile nationale (fizice si online) si internationale si parca nu ma mai satur. 🙂 O alta carte, citita tot de Craciun, dar mult mai tarziu, este Cina Secreta de Javier Sierra, citita in facultate, pe cand trebuia sa ma lupt cu o prietena si prietenul meu, actualul sot, pentru ea – cine o termina de citit primul era castigator ….Eu am fost! 🙂
Pachetul 2 m-ar interesa pe mine. Succes tuturor!
sutzu.miri@gmail.com
Mărturisesc că cea mai deosebită carte, primită în dar de Crăciun a fost ,,Eseuri de duminică” a lui Constantin Noica. Iar pentru asta îi mulțumesc minunatei mele surori. Această colecție de eseuri rămâne magnifică pentru mine, deoarece mi-a deschis frumos noi orizonturi. M-a inițiat în fascinantele taine ale filosofie și m-a încurajat să mă adâncesc în labirintul cunoașterii. Sunt încredințată că ajung în mâinile noastre cărțile ce ne sunt necesare, cărțile de care avem nevoie iar aceste eseuri mi-au hrănit goluri, creându-mi altele noi.
Mulțumesc pentru șansă.
Eu concurez pentru pachetul numărul trei, iar e-mail-ul meu este: anysca_maya292@yahoo.com.
În cazul meu a fost deajuns un Crăciun reuşit ca mai târziu să-mi fac de una singură cadou cărţile preferate. Iarnă, familie, Crăciun şi basmele lui Petre Ispirescu. Poate că, întradevăr, nu e cea mai sofisticată alegere, dar îţi poţi imagina ce impact are asupra unui copil de opt ani. Probabil ca deja îţi imaginezi: o zi albă de Crăciun cu tine în rolul unui mic zvăpăiat care, abia trezit, se năpusteşte asupra cadourilor mult aşteptate. Poate că şi asta a făcut ca această carte să fie atât de importantă..aşteptarea, ziua magică şi poveştile magice citite într-o noapte rece în sânul familie. Dar oameni cresc şi gusturile se dezvoltă. Aşadar, încă o dată aştept cărţi, pachetul al doilea.
Crăciun fericit!
Nu o să uit niciodată anul în care am primit de Crăciun,pentru prima dată, o carte. Deși pare ciudat , când toți copiii își doreau jucării , păpusi , și toate celelalte , eu visam sa primesc o carte, de orice fel, și asta a fost prima dorință din lista pentru Mos Crăciun . Nu pot sa exprim în cuvinte cât de fericită am fost la vederea mult așteptatei cărți , era „Hansel si Gretel” de Frații Grimm . Cum încă nu știam să citesc , am pus-o pe mama să-mi citească și sa-mi recitească de nenumărate ori cartea până ce ajunsesem să știu unele replici pe de rost.Asta a fost cartea copilăriei mele . Iți mulțumesc ca mi-ai reamintit de momentele alea și mi-ai făcut seara mai frumoasă ! Mi-ar plăcea pachetul 2 .
Mărturisesc, Crăciunul nu are o influenţă deosebită asupra mea, dar iubesc cărţile şi nu ratez ocazia să mă fac fericit. Cea mai frumoasă carte primită de Crăciun mi-a fost dăruită de un bun prieten. ,,Trei într-o barcă” scrisă de Jerome K. Jerome, cartea creează un efect comic şi sporeşte foarte tare creativitatea. Pe mine cartea m-a împins către meditare, iar asta este un factor pe care caut să-l găsesc în orice lucrare bună. Din acest motiv optez pentru pachetul trei.
Sărbători cât mai plăcute!
Cartea de la Mosu care mi-a placut in mod deosebit a fost Cadoul de Cecelia Ahern.Mi-o doream demult si am primit-o 🙂
As dori pachetul cu numarul 2.
În 2007 aveam să primesc prima carte de Crăciun şi cartea care mi.a schimbat viaţa. O mică cărticică cu partituri după care am ajuns să cânt în fiecare seară cu tatăl meu, el si după scurt timp şi eu. Acum am o trupă şi continui ce am început acum mult timp. Particip pentru al treilea pachet.
Crăciun fericit!
Pentru mine toate cartile de Craciun au fost speciale. Craciunul este singura perioada a anului petrecuta cu tatal meu, perioada in care ma simt copil. De la basme la Stendhal, de la carti de desen la carti de istorie, tata nu a uita niciodata sa impacheteze o carte. Sper sa obtin pachetul 3 ca sa-l pot face cadou, la randul meu.
Sarbatori fericite!
Stiu ca scriu putin cam tarziu, dar poate mai este permis un comentariu.
Cea mai frumoasa carte primita de Craciun a fost Cuore – inima de copil, cand eram mica. Imi aduc aminte ca am fost atat de incantata si ca m-a fascinat atat de mult cartea, incat si acum daca pun mana pe acea carte am trairile acelea. Cuore este pentru mine o ancora in trecut, in copilaria trecuta.
Particip pentru pachetul al doilea.