Raftul „revederilor”

Share Button

Lăsați un raft special în bibliotecă pentru cărțile preferate pe care sunteți siguri că veți dori să le recitiți parțial sau integral. Raftul acesta vă va fi un servitor fidel și util de-a lungul anilor și vă va defini mai bine decât orice bibliotecă ticsită de cărți necitite.

Puneți pe acest raft nu doar cărți, ci și reviste, articole decupate din reviste, articole printate de pe internet, benzi desenate, jurnale scrise de voi. Să fie doar unul, deci să fie încăpător. Selecția e cuvântul-cheie. Când se umple, e bine să faceți curat și să vă despărțiți de ceea ce a devenit balast. Lecturile trebuie să fie ca prietenii, puține și semnificative.

shelf01

Poate vor rămâne pe acest raft doar două cărți și trei articole din reviste și, poate, un jurnal în care ați adunat esențialul din tot ce ați citit și scris, dar veți fi mândri de acel raft. Căci în jurul acestui raft veți fi adunat toate persoanele, toate lucrurile, toate realizările pe care le-ați visat vreodată. Acest raft vă va aminti mereu cât de important este în viață să iei o decizie, să mergi ferm pe un drum dorit, să fii tu însuți. O simplă rotiță în mașinăria universală, dar o rotiță care a funcționat bine până în ultima clipă!

Share Button