În articolul „Raftul de biblioterapie pentru copii”, am subliniat rolul poveștilor în dezvoltarea armonioasă a copiilor și, deci, importanța lor pentru formarea viitorului adult. Așa cum arată și studiul descris în articolul „Un dulap, două dulapuri, trei dulapuri…” nu este suficientă prezența cărților în casă pentru ca prichindeii să prindă drag de lectură. E nevoie ca părinții să fie model pentru copii, adică să citească, și, în plus, să folosească metode de a determina copiii să „interacționeze” cu cărțile. Două dintre aceste metode sunt descrise în articolele „Jocul Povestirii” și „Ziua Basmului”.
În decembrie 2014, editura All a lansat campania de lectură „Citește povești!” în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising și Raluca Băraru.
Așadar, ne invită să devenim cetățeni ai Țării Poveștilor și să citim copiilor povești. Dar nu numai copiilor noștri sau celor din alte familii, dacă noi nu avem, ci să le citim povești și copiilor din noi, pe care prea des îi uităm.
„Din ce în ce mai conștiincioși, introducem în agenda zilnică probleme de toate mărimile și culorile. Practicăm cu spor stresul de performanță, dar rămânem cu restanțte la timpul petrecut în compania copiilor și a cărților de povești pe care le îndrăgesc. Titlurile din programa școlară se dovedesc de multe ori neatractive, iar în scurt timp apar și comentariile sau referatele obligatorii. Confruntarea cu lista de lectură se transformă într-o probă de rezistență din care copiii ies de cele mai multe ori dezamăgiți. Ca urmare, cu greu mai deschid o carte fără strângere de inimă.” (comunicat de presă – Editura All)
Campania, al cărei slogan este „Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!”, îl promovează pe Harap-Alb în funcția de Prim-Ministru, cu puterea de a crea locuri de muncă pentru personajele poveștilor rămase fără serviciu. Ministru de Finanțe este Prâslea cel Voinic, el garantând creșterea numărului de pagini citite pe cap de locuitor, iar Ministru al Educației este Ileana Cosânzeana care face reforma învățământului introducând lectura de seară în programa obligatorie. Însă, ei au nevoie de angajați conștiincioși și harnici pentru a realiza toate aceste lucruri. Așadar, să trecem la treabă!